PalmpasenOp de zondag vóór Pasen vieren we Palmpasen. Kinderen komen dan even voor 10 uur met een versierde palmpaasstok de kerk binnen. Bij de aanvang van de dienst lopen ze een rondje door de kerk, en vervolgens gaan ze in optocht begeleid door enkele leden van de Fanfare naar De Uiterton, waar een aantal ouderen wonen en verzorgd worden.
De stokken worden op de woensdagmiddag voorafgaand aan Palmpasen versierd in de Vliering, in de brede school De Jutter aan de Lutinelaan.

 

Vuurtoren pp

Paaspelgrimage op Vlieland

Van donderdag 29 maart tot en met maandag 2 april 2018 wordt er –bij voldoende deelname- voor de derde keer een Paaspelgrimage op Vlieland gehouden.

De paasperiode is een bijzondere tijd, helemaal als je die met anderen doorbrengt op het mooie eiland Vlieland en dat doet als pelgrim, stap voor stap, van dag tot dag.

Het autoluwe Vlieland, met zijn prachtige zeventiende-eeuwse kerk, is dé plek voor stilte, wandelingen, gesprekken en de rituelen waarmee we van Witte Donderdag naar Pasen gaan. Tijdens de Pelgrimage worden er vieringen gehouden, maar er is ook tijd voor uzelf. Daarnaast worden er gezamenlijke activiteiten georganiseerd, zoals film, samen eten, meditatie en het bewust worden van wat pelgrimeren is. Er is ook aandacht voor kunst en uiteraard veel contact met de natuur.

Er kunnen maximaal dertig deelnemers mee. De begeleiding is in handen van Frans Weeda, predikant op Vlieland. Een aantal eilanders zal de groep pelgrims graag wegwijs maken en/of op onderdelen meedoen.

Wanneer: Van donderdag 29 maart tot en met maandag 2 april 2018

Prijs: € 299,-. Dit is inclusief 4x overnachting in B&B Torenzicht * 4x ontbijt * 4x lunchpakket * 3x diner. En exclusief: 1x diner * reiskosten naar Harlingen * boot naar Vlieland (www.rederij-doeksen.nl). Let op: mocht u een tweepersoonskamer voor u alleen willen, dan geldt een meerprijs van €100.

 Inschrijving: Stuur een mail met uw adresgegevens naar Piety de Boer (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). U ontvangt dan een aantal praktische gegevens en het verzoek een aanbetaling van € 100 te doen. Na ontvangst van dat bedrag is uw aanmelding definitief. Mocht u zich nadien terugtrekken dan krijgt u uw geld niet terug. Een annulerings-verzekering is daarom zeer aan te bevelen. Stuur eventuele dieet- en andere wensen mee, dan kunnen wij deze in behandeling nemen. Mobiliteit voor de pelgrimagewandeling op zaterdag is noodzakelijk; een alternatief programmaonderdeel behoort tot de mogelijkheden.

Zodra er voldoende deelnemers zijn (bekend omstreeks half maart 2018) ontvangt u het definitieve programma en alle overige gegevens.

Meer informatie: Frans Weeda, tel. 0562-850518, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie ook de Facebookpagina: Paaspelgrimage Vlieland.

img 1337268580 218 lgOp Vlieland wordt Hemelvaartsdag gevierd met een wandeling door duin en bos. We starten in de kerk met koffie/thee om 10.00 uur, dan wordt er gewandeld (een gedeelte in stilte) naar een plek voor een moment van bezinning. We sluiten af in de kerk en drinken tot slot nog een kopje koffie of thee.

Op een nog te bepalen zondag in de zomer wordt er in de diaconietuin achter het Armhuis een openluchtdienst, ook wel tuindienst genoemd,  gehouden. Zie in het fotoalbum op deze website de tuindienst  Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de kerk; de grote deuren blijven dan tijdens de dienst open.

Kerstperiode, alle diensten door ds F.H.Weeda, Vlieland4e_advent.jpg
Kerstavond, 24 december, Kerstnachtdienst om 22.30 uur, met vanaf 22.15 uur samenzang.
Eerste Kerstdag, 25 december, Kerstdienst om 10.00 uur.

Oudejaarsavond, 31 december, gedachtenisdienst om 19.30 uur. Eilanders en gasten worden uitgenodigd de namen van overleden dierbaren door te geven om genoemd te worden.

 

R.K. vieringen. Gedurende het hele jaar op de derde maandag van elke maand in de kerk om 17.00u of om 19.30 uur. Pastor: Susan Boukema, 058 2661981; 06 53269330; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Data 2018: 17/12, 17.00u. Data 2019 zie R.K._Vieringen_Vlieland_2019.pdf

Eredienst vanwege de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt. SAMENKOMSTEN VLIELAND

Op Vlieland zullen dit jaar samenkomsten van de Geref.kerk (vrijgemaakt) DV gehouden worden op de zondagen van 15 juli t/m 26 augustus 2018 in de Nicolaaskerk van de PKN Gemeente op Vlieland.
De aanvangstijd is: 17:00 uur
Broeders die willen voorgaan kunnen contact opnemen met ondergetekende

Nadere informatie kunt u inwinnen bij:

Joop van den Akker
Canadawegje 1
9983 RE Roodschool
0596 516094
06 13877767

Contact Kerk

0562-850518 ds F.H. Weeda fhweeda@home.nl
0562-451573 dhr H. van Keulen scriba@protestantsegemeentevlieland.nl