De kerkelijke gemeente op Vlieland

De protestantse gemeente Vlieland maakt deel uit van de Protestantse kerk in Nederland (PKN). Ze omvat echter veel meer mensen dan enkel de leden van deze kerk. De gemeente wil midden in de Vlielandse samenleving staan en werken vanuit de liefde van God voor mens en wereld. In de WP 20161029 11 kerk voorzijde met begrplts Pro Largepraktijk fungeert het kerkgebouw vaak als eerste punt van contact. Zoveel als mogelijk wordt de kerk opengesteld als ontmoetingsplek voor allen die op het eiland wonen en komen. Het is een huis om teHans en Tjerkien feest kerkpubliek bidden en te bezinnen, stil te zitten en te kijken, vragen te stellen en op zoek te gaan naar antwoorden, om elkaar te ontmoeten en te genieten van muziek en andere culturele activiteiten.

 

Sinds september 2008 hebben we weer een eigenfrans weeda 2 predikant (voor 80%).
Elke zondagochtend is er een kerkdienst, mede door de hartelijke medewerking van predikanten en organisten van overal uit het land (zie onder vieringen). Een kleine groep mensen, verenigd in kerkeraad en werkgroepen, houdt een omvangrijk en gevarieerd aanbod van activiteiten in stand.

 

De toekomst van de protestantse gemeente op Vlieland:

Dinsdagmiddag 26 maart 2019 heeft de gemeente een bijeenkomst gehouden over de financiën en over de toekomst van onze kerkelijke gemeente.
De finaniciële documenten zijn:  begroting_2019_en diaconie.pdf.


Woensdagmiddag 24 oktober 2018 heeft de gemeente een bijeenkomst over de toekomst van de kerk op Vlieland gehouden. Documenten, die besproken zijn zijn: Pioniersplek_Vlieland_puntsgewijs.pdf en Visiedocument_augustus_2018.pdf

 

 

 

Contact Kerk

0562-850518 ds F.H. Weeda fhweeda@home.nl
0562-451573 dhr H. van Keulen scriba@protestantsegemeentevlieland.nl