Wo 31 juli Belinfante Quartet

2019 07 31 Belinfante Kwartet

Olivia Doflein, Fiona Robertson, Sophie Vroegop en Pau Marquès vormen samen het Belinfante Quartet, een jong en dynamisch strijkkwartet uit Nederland. De kwartetleden hebben elkaar ontmoet nadat ze hun studietijd in diverse landen hebben afgerond, waaronder Engeland, Schotland, Catalonië en Nederland.

Sinds het kwartet hun debuut concert speelde in september 2016 hebben ze al op vele podia gestaan zowel in Nederland als in Spanje, waaronder de Kleine Zaal van het Concertgebouw en het Muziekgebouw Frits Philips. Zij hebben ook live gespeeld op Radio 4 in het programma Opium Muziek. Ze werden geselecteerd om deel te nemen aan het Jong Talent Kamermuziek Festival op Schiermonnikoog in Maart 2019.

Met als doel hun passie voor muziek te delen met een divers publiek, hebben ze in zeer gevarieerde concert vormen gespeeld, van intiem tot locale concertreeksen tot grotere zalen. Ze spelen stukken uit het kern repertoire met frisse energie en combineren dit met minder bekende werken die net zoveel liefde en aandacht verdienen.Op Vlieland zullen ze spelen:

Strijkkwartet in Bes opus 18 nr.6 van L.van Beethoven
Strijkkwartet nr. 12 opus 96 (Het Amerikaanse Strijkkwartet) van A.Dvorak en
kortere composities van Janacek en Beamish.

Het kwartet werkt ook samen met verschillende artistieke disciplines. In Juni 2019 zullen ze samenwerken met beeldend kunstenaar Jordi Cárdenas Lozano op het project ​Tchk-Tsjech!, ​een voorstelling waar de sprookjesachtige muziek van Léos Janácek wordt begeleid door poëtische, abstracte beeldprojecties. Het project is geselecteerd om mee te doen tijdens het Delft Fringe Festival.

Met hun naam zingen ze een ode aan de celliste Frieda Belinfante, die de eerste professionele vrouwelijke dirigente van Europa was. Haar oprechtheid, doorzettingskracht en wil, zowel in muziek als in andere aspecten van haar leven, zijn voor hen een prachtige bron van inspiratie. Tijdens het Nederlandse Muziekinstrumenten Fonds Festival op Natuurmonumenten, zal Pau de grote eer hebben om met de cello stok van Frieda Belinfante te mogen spelen. 

 www.belinfantequartet.com

  1. Reserveren is mogelijk:

  2. Geen naam ingevuld
  3. Geen (geldig) e-mailadres ingevuld
  4. Ongeldige invoer
  5. Volwassenen ad 15 euro, voor kinderen t/m 15 jaar 5 euro. Geef hieronder aan met hoeveel personen u wilt komen.
  6. Ongeldige invoer
  7. Ongeldige invoer
  8. Kaarten kunnen worden betaald en opgehaald op de dag zelf tussen 10.00 en 12,00 uur en vanaf 20.00 uur aan de kerk. U ontvangt van uw reservering een bevestiging per email.

Contact concerten

Otto Roelofsen, Harlingerweg 27, 8821 LE Kimswerd
0517-642141 / 06-30873617; o.roelofsen@hetnet.nl