Bonhoeffer 2019 05 02 Podium Vlieland foto 2 pers

 

Bonhoeffer – Wie ben ik?

Theatervoorstelling over de prijs van de vrijheid

Ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding verdiept Kees van der Zwaard zich in de laatste uren van Dietrich Bonhoeffer. Bonhoeffer was een predikant, die meedeed aan een aanslag op Hitler, werd gepakt, veroordeeld en op 9 april 1945 opgehangen. 39 jaar oud.
Hij deelde zijn onverzettelijkheid met moderne heiligen als Etty Hillesum, Martin Luther King, Nelson Mandela. Vanuit de gevangenis schreef hij brieven over verzet en overgave aan zijn ouders, zijn vriend en zijn verloofde. Aan het eind van zijn leven kwam hij ook tot dichten.
In de door Cilia Hogerzeil geregisseerde muziektheatervoorstelling ‘Bonhoeffer – Wie ben ik?’ volgt Kees van der Zwaard hem op zijn zoektocht. Hij speelt samen met altvioliste Roosmarijn Tuenter. Zij componeert en improviseert een tegenstem. Ook zij zal als zijn verloofde Maria onbereikbaar nabij zijn.

Deze voorstelling wordt georganiseerd door de Protestantse gemeente Vlieland.

Plaats: Podium Vlieland. Entree € 10,00.
Tijd: 20.30 uur.

 

                                                                 2020 07 01 Rogeri trio2

Het Rogeri Trio bestaat uit Cobi Berculo, viool, Jaap Sytsma, cello en Marjès Benoist, piano, drie ervaren en bevlogen musici. Zij laten deze avond pianotrio’s van J. Haydn, J.N. Hummel en L. van Beethoven horen.

 

 

 

2019 08 14 strijkkwartet

 

Al een aantal jaren komen musici naar Vlieland die naar Nederland zijn uitgenodigd door The International Holland Music Sessions. Zeer talentvolle reeds vergevorderde musici komen enkele weken naar Nederland voor het geven en volgen van masterclasses. Wie dit jaar naar Vlieland komen is nog niet bekend.

Contact concerten

Otto Roelofsen, Harlingerweg 27, 8821 LE Kimswerd
0517-642141 / 06-30873617; o.roelofsen@hetnet.nl