2019 09 07 Ensemble Rossignol Ensemble Rossignol bestaat uit Alice Switynk, afgestudeerd als blokfluitiste en solo-zang en Elly van Munster, afgestudeerd in de Spaanse taal en luit.

Een theorbe is een groot snaarinstrument uit de luitfamilie met acht snaren en werd voor het eerst bespeeld in Noord-Italië (eind 16e eeuw). Zij spelen vanavond muziek van o.a. Händel, Zipoli, Strozzi, Leonarda en Rose.
 

 

2018 06 09 Merain 2

Merain is een kamermuziektrio dat Ierse muziek in een geheel nieuw en eigen jasje steekt.
Het in 2010 opgerichte trio bestaat uit Mirjam Rietberg, harp, Sandra Wallner, viool en Mieke Manschot, zang.
Betoverende zang en spel van traditionele Ierse muziek in verrassende akoestische arrangementen, maar ook van meer eigentijdse nummers .

2019 09 21 van Swieten Society

De van Swieten Society (een ensemble dat gewend is voor een uitverkocht Vredenburg te spelen) bestaat voor het concert op Vlieland uit de volgende musici : Bart van Oort (fortepiano), Heleen Hulst (viool), Bernadette Verhagen (altviool) en Diederik van Dijk (cello).
Zij spelen minder bekende pianokwartetten van Ludwig van Beethoven.

2019 10 19 hobokwartet driekwartplus 3Noor van de Wetering (hobo), Esther Damsma-in ’t Groen (viool), Irma Haverkamp (altviool) en Winde Reijnders (cello) zijn de vier bevlogen musici van Hobokwartet Driekwartplus.
Sinds 2013 speelt het kwartet het mooie repertoire voor deze bijzondere bezetting: de heldere klank van de hobo combineert prachtig met het warme geluid van de strijkers.
Op het programma, dat door de musici wordt toegelicht ,staan o.a. composities van J.S. Bach, de Serenade for String Trio opus 10 van Ernö van Dohnány en het Phantasy Quartet van Benjamin Britten.

 

Contact concerten

Otto Roelofsen, Harlingerweg 27, 8821 LE Kimswerd
0517-642141 / 06-30873617; o.roelofsen@hetnet.nl