Za 9 september Inês d’Avena, blokfluit en Claudio Ribeiro, clavecimbel

De in Rio de Janeir2017 09 09o geboren blokfluitiste Inês d’Avena kwam naar Nederland om haar studie voort te zetten aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar ze thans als Research Supervisor aan verbonden is. Inês deed onderzoek naar de barokmuziek uit Napels (waarop zij promoveerde)en ze werkte een half jaar in Venetië. Ze is artistiek leider van het barokensemble La Cicala waarmee zij enkele CD’s maakte. Met het Amsterdam Baroque Orchestra (o.l.v. Ton Koopman) gaf ze vele concerten, in en buiten Europa.

Claudio Ribeiro (geboren te Sao Paulo) kwam na zijn studie piano, clavecimbel en koor-en orkestdirectie in Brazilië ook naar Nederland om bij Jaques Ogg zijn master-diploma clavecimbel te behalen hetgeen gebeurde in 2006. Momenteel leidt Claudio het ensemble Companhia de Musica in Brazilië en het door hem opgerichte Collegium Musicum te Den Haag, waar hij tevens als gastdocent verbonden is aan het Koninklijk Conservatorium.

Zij brengen een prachtig clavecimbel mee naar Vlieland (mogelijk gemaakt door de fa. Doeksen). Claudio begeleidt Inês op dit bijzondere instrument en bespeelt het ook solistisch.
Op Vlieland spelen Inês en Claudio muziek van o.a.Vivaldi, Scarlatti, Marcello en Piani.
www.inesdavena.com; www.cmdh.nl/nl/claudio-ribeiro.

Contact concerten

Otto Roelofsen, Harlingerweg 27, 8821 LE Kimswerd
0517-642141 / 06-30873617; o.roelofsen@hetnet.nl