Wo 16 augustus Shunske Sato, viool en Shuann Chai, piano.

De in Tokyo geboren violist Shunske Sato behoort tot de beste violisten ter wereld. Naast zijn posities als Concertmeester bij het Orkest van de Nederla2017 08 16 Shunske Sato vioolndse Bach Vereniging en Concerto Köln is hij aan het Conservatorium van Amsterdam hoofdvakdocent. Voor het geven van (solo)concerten reist Shunske veel over de wereld, met name vaak naar Duitsland en Japan. Ook maakte hij diverse CD’s (recent nog De vier jaargetijden van Vivaldi met Concerto Köln).2017 08 16 Shuann Chai
Echtgenote Shuann Chai behaalde haar conservatorium-diploma in de USA. Zij is docente aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en artistiek leider van het Fortepianofestival Zaandijk. Ook zij concerteert veelvuldig, voornamelijk in Europa (o.a. Engeland, Noorwegen en Duitsland.
Haar CD met Pianosonates van Beethoven wordt alom geprezen.
Eén keer per jaar komt dit paar naar hun geliefde eiland Vlieland dat hun harten gestolen heeft.
Dit jaar spelen zij o.a. muziek van L.van Beethoven, J. Brahms en de prachtige Vioolsonate van de onbekende Nederlandse 19e eeuwse componist Gerrit Jan van Eijken. Als verrassing komt ook cellist Job ter Haar na de pauze meespelen. Hij speelt eerst met Shuann de variaties over Judas Maccabeus, waarna de drie musici besluiten met een Trio, beide werken van L. van Beethoven.
www.shunskesato.com; www.shuannchai.com

Contact concerten

Otto Roelofsen, Harlingerweg 27, 8821 LE Kimswerd
0517-642141 / 06-30873617; o.roelofsen@hetnet.nl