Wo 12 juli James Oesi, contrabas en Andrea Vasi, piano

2017 07 10 James Oesi en Andrea VasiContrabassist James Oesi is sinds zijn komst naar Nederland in 2009 een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. De uit Johannesburg afkomstige bassist studeerde o.a. aan beroemde conservatoria te Moskou, New York en Den Haag, waar zijn eindexamen met een 10 met aantekening werd gewaardeerd. James, die vele prijzen won, trekt als solist door het land en speelde op vele festivals, voor NPO-Radio4 en bij Podium Witteman.

De Roemeens-Nederlandse pianiste Andrea Vasi studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den-Haag. Zij won vele prijzen tijdens concoursen en als winnares van het bekende Prinses Christina Concours trad zij, zowel als solist als begeleider tot twee keer op in de befaamde Carnegie-Hall te New York. Daarnaast maakte zij concerttournees naar o.a. Frankrijk, België, Zwitserland, de V.S., Canada, India en Argentinië.

Op Vlieland speelt dit internationaal gelouterde duo Sonates, oorspronkelijk voor cello en viool, maar door James virtuoos gespeeld op contrabas, van L. van Beethoven (Cellosonate nr.3), van Joh. Brahms (Vioolsonate nr.1) en na de pauze van César Franck (de Sonate in A minor voor viool en piano).
www.jamesoesi.com; www.andreavasi.com

Contact concerten

Otto Roelofsen, Harlingerweg 27, 8821 LE Kimswerd
0517-642141 / 06-30873617; o.roelofsen@hetnet.nl